Nieuws & Uitslagen

Hallo ouders,

We zijn heel blij dat we in ieder geval voor de jeugdleden weer lessen kunnen gaan aanbieden. Dit dankzij de medewerking van VV Maasdijk en CKV Dijkvogels voor het beschikbaar stellen van de velden! Doordat we nog niet binnen mogen trainen zal de training er anders uitzien, maar ook buiten zijn er genoeg mogelijkheden om weer met plezier met elkaar te gymmen/ turnen. De trainingen van maandag, woensdag en vrijdag zullen plaatsvinden bij VV Maasdijk. De kleuters gymmen op zaterdag bij CKV Dijkvogels. Indien lestijden iets afwijken van het normale programma zal dit door de betreffende leiding via de groeps-WhatsApp gecommuniceerd worden.

Hieronder vindt u een aantal belangrijke zaken waarvan we u vragen dit door te nemen en voor sommige punten graag ook met uw kind bespreken.

ALGEMEEN: Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen (deze hangen ook bij de ingang van de sportvelden) Wij adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren.

 • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
 • blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
 • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
 • hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet (alleen voor hoge nood is er een toilet beschikbaar)
 • was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
 • was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie; • vermijd het aanraken van je gezicht;
 • schud geen handen.

VOOR SPORTERS: Graag rekening houden met onderstaande aanvullende richtlijnen en adviezen:

 • Buiten sporten is toch net even wat anders dan je normale trainingen binnen. Gelukkig kan er buiten ook heel gevarieerd gesport worden. Denk wel voor de training even goed na over de kleding en schoenen die je aandoet. De kleding die je normaal in de zaal draagt, is waarschijnlijk op veel dagen nog te koud. Ook geldt voor buiten sporten dat schoenen echt nodig zijn omdat slippers niet geschikt zijn. Vraag eventueel je trainer om advies.
 • Denk ook aan het meenemen van flesjes water, zonnebrand, zakdoekjes en andere hulpmiddelen die je binnen normaal niet nodig hebt en/of normaal op de accommodatie te verkrijgen zijn. Tip: maak je haren goed vast zodat je zo min mogelijk aan je gezicht hoeft te zitten. Gebruik alleen je eigen bidon!!
 • Doordat je trainer niet naast je kan staan bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen, raden wij het aanleren van nieuwe elementen/bewegingsvormen dringend af. Voer alleen de oefeningen uit die je voldoende beheerst. Bij een noodgeval kan de trainer er bij uitzondering wel voor kiezen om de 1,5m regel te laten varen en de sporter tehulp te schieten.
 • Leg de kinderen thuis graag al uit dat zij 1,5m afstand houden tot de leiding (en voor kinderen ouder dan 12 jaar ook naar anderen toe). Vooral de jongere kinderen zijn gewend om ook fysiek contact met je juf te zoeken, dit vraagt dus extra aandacht.
 • Ouders zijn niet welkom en mogen niet langs de lijn staan, het heeft de voorkeur dat spelers zelf naar de training komen, indien dit niet mogelijk graag is het Kiss&Ride principe toepassen. Neem zoveel mogelijk afscheid op de parkeerplaats bij de sporthal en laat de kinderen via het fietspad naar de hoofdingang van de voetbal lopen/fietsen. De eerste keer (en voor jongere kinderen ook de andere keren) zal er een leiding of hulp bij de sporthal staan om samen met de kinderen naar het juiste veld bij de voetbal te lopen. Op deze manier worden de kinderen ook weer naar de parkeerplaats gebracht. Voor de kleuters gaat dit ook zo, maar dan bij de korfbal.
 • Kleedkamers en kantine blijven dicht, dus kom in sportkleding naar de training. Iedere sporter neemt een (waterdichte) tas mee waarin hij/zij zelf haar jas en andere spullen kan opbergen.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis. Om onder begeleiding naar de sportvelden te kunnen lopen is het belangrijk dat de kinderen 5 min voor aanvang van de training op de parkeerplaats zijn.

In de eerste week stellen we de lessen nog niet open voor kinderen die geen lid zijn van KDO, voor de periode daarna zou het eventueel kunnen om ook niet leden te laten deelnemen aan de lessen, maar niet zonder vooraf via mail met de leiding afgestemd te hebben of dit haalbaar is.

We zijn natuurlijk erg blij dat we weer met de jeugd kunnen starten maar dit vraagt van alle betrokkenen nog steeds veel op het gebied van het naleven van de regels. Zeker bij de jeugd van 13 t/m 18 jaar wordt veel gevraagd van trainers en sporters om verantwoordelijk met de nieuwe situatie om te gaan. Hierbij is niet de bedoeling dat de trainer politieagent moet zijn gedurende de training. De gezondheid van iedereen staat hierbij natuurlijk voorop, dus neem allen je verantwoordelijkheid en houd je aan de regels.

Diegene die zich niet aan de regels houdt zal per direct van het sportpark verwijderd worden en is dan ook niet meer welkom.

Bedankt voor jullie aandacht! We gaan er met elkaar alles aan doen om de kinderen met plezier in beweging te laten zijn. Mochten er vragen zijn die niet specifiek voor de leiding zijn kunt u via mail contact opnemen met kdomaasdijk@outlook.com

Met sportieve groet,

Cora van Zwet-Bijl (voorzitter KDO Maasdijk)