Recreatiegym

Recreatiegym groep 3 t/m 8

Deze groepen trainen in 2 verschillende lesuren, ingedeeld op leeftijd. Voor de precieze tijd en indeling willen we jullie verwijzen naar het lesrooster. De les wordt gegeven door enthousiaste leiding en hulpen.

Recreatiegym is een leuke en speelse manier om de basis van het turnen aan te leren. Op het eigen niveau werken de kinderen aan verschillende oefeningen en elementen. De nadruk ligt niet alleen op prestatie, het belangrijkste doel is dat de kinderen op een plezierige manier in beweging zijn.

De les begint vaak met een spelletje. Op deze manier worden de kinderen lekker warm. Daarna gymmen ze in groepjes op de diverse gymtoestellen, waar veel variatie in zit.
Eén tot twee keer per jaar worden er onderlinge wedstrijden georganiseerd waar deze kinderen aan deelnemen. Daarnaast is er soms ook de mogelijkheid om uit te komen op wedstrijden buiten te vereniging.

Tijdens de les gymmen we ook op de “leuke toestellen”, zoals tumbling, dubbele trampoline en ringen. Zo hoog mogelijk springen of zelfs een salto maken, dat vinden de kinderen natuurlijk het leukst.

KDO Maasdijk, turnen in Maasdijk, recreatief turnen in Maasdijk, recreatiegroep turnen
KDO Maasdijk turnen, turnen in Maasdijk, recreatief turnen in Maasdijk