Selectie

Selectie KDO Maasdijk

Wanneer je over gymtalent beschikt en hiermee opvalt bij de trainsters in de les, kun je uitgenodigd worden voor een proefperiode bij de selectie. Wanneer je in deze periode genoeg inzet, lef, motivatie en doorzettingsvermogen laat zien en voldoende vooruitgang boekt, mag je lid worden van de selectie.
De selectie traint op maandag en woensdag in de sporthal van Maasdijk. Ook trainen ze een zondag per maand in de turnhal in Naaldwijk – in deze zaal kunnen we extra goed de moeilijke elementen oefenen door de valkuilen met schuimblokken.

Tijdens de trainingen wordt met name getraind voor de toestellen die op de (spring)wedstrijden geturnd moeten worden. Daarnaast maken we natuurlijk ook een heleboel lol en proberen we ook de toestellen uit welke niet op de wedstrijden worden geturnd.

De meiden van de selectie trainen voor verschillende wedstrijden in het jaar. Bijna allemaal (behalve degene die te jong zijn) doen mee aan de Rayonkampioenschappen en Toestelkampioenschappen. Daarnaast zijn er ook nog de onderlinge wedstrijden in Maasdijk en de groepsspringwedstrijden in Naaldwijk waar deze meiden aan meedoen.